Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Зеленски изрази признателността си към председателя на ЕП за героизма ѝ да посети Киев

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога изрази признателността си към председателката на Европейския парламент Роберта Мецола  Роберта Мецола Роберта Мецола е роден на 18 януари 1979 година, в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена, че персонално е пристигнала в Киев, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3621
Агенцията отбелязва, че малтийката е първият началник на институция на Европейски Съюз, посетил украинската столица от началото на съветската инвазия в страната на 24 февруари.

" Искам персонално да Ви благодаря, Роберта, на Вас и Вашия екип, в един толкоз значим за нашата страна миг... през днешния ден, когато украинците имат вяра в съответните дейности и ограничения, че проявявате подвиг - тъй като през днешния ден е подвиг да дойдете в Украйна ", сподели Зеленски.

Той бе с камуфлажна тениска, когато одобри през вчерашния ден делегацията на Европейския парламент, съгласно видеозапис, оповестен онлайн от украинското президентство, отбелязва Агенция Франс Прес.

Зеленски благодари на Мецола за поддръжката на Екологичен потенциал за Украйна. " Ние доста оценяваме всички тези стъпки... сивата зона към този момент не съществува за нас в дипломацията... щастливи сме, че вие сте на страната на светлината и положителното в Украйна ", съобщи той.

" Вие дойдохте и това е доста значим знак. Много сме Ви признателни за това и няма да го забравим ", сподели още украинският президент на председателката на Европейския парламент.



Преди Роберта Мецола  Роберта Мецола Роберта Мецола е роден на 18 януари 1979 година, в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена, единствено министър председателите на Полша, Чехия и Словения пристигнаха в Киев, на 15 март, с цел да изразят взаимност с Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес.

По-рано през вчерашния ден Мецола бе призната и от ръководителя на украинския парламент Руслан Стефанчук.

" Украйна публично и бързо ще бъде приета за претендент за участие в Европейски Съюз. Обещавам ви това от Европейския парламент “, сподели тя, представена от организация Укринформ.

Мецола изрази поддръжката на Европейския парламент за Украйна против съветските нашественици и даде обещание помощта на Европейски Съюз за следвоенното възобновяване на страната.

Тя участва на пленарно съвещание на украинския парламент - Върховната рада, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР